page loader

Edukado Centar privremeno neće vršiti upis novih grupa.

Posetite nas uskoro za više informacija.

Trening Karijerno savetovanje Unapredi svoju karijeru

about us

Kako do (boljeg) posla?

Pored tehničnih znanja i poznavanja stranih jezika, smatramo da je za napredovanje u karijeri potrebno usvojiti još neke veštine koje mnogi ne poznaju i stoga imaju manje uspeha u traženju posla i napredovanju u karijeri.

Iz tog razloga smo u okviru Edukado Centra pokrenuli poseban set interaktivnih radionica koje imaju za cilj profesionalno i lično usavršavanje koje rezultuju većim šansama da pronađete svoju idealnu karijeru.

Zašto biste upisali kurs?

  • Saznaćemo kako Vaš CV i čitav proces selekcije izgledaju iz ugla HR “insajdera”
  • Zašto često pogrešni ljudi bivaju zaposleni i unapređeni?
  • Treba li biti iskren na intervjuu?
  • U čemu je razlika između veze i preporuke za zaposlenje?
  • Kada je vreme da promenite posao?

Tokom kompletnog kursa polaznici će dobijati povratnu informaciju iz perspektive koju do sada nisu imali prilike da čuju - direktno iz ugla HR insajdera!

Ko vodi kurs?

Kurs vodi diplomirani psiholog Zoran Lazić, iskusni stručnjak u oblasti HRa sa više od deset godina svakodnevnog iskustva u procesima zapošljavanja i razvoja zaposlenih.

Pored podrazumevane komunikacije tokom nastave, polaznici će biti u mogućnosti da kontaktiraju sa trenerom putem emaila i Viber grupe.

Koliko traje kurs?

Kompletan kurs traje 8 termina po 2h (jednom sedmično) u večernjim časovima u Edukado Centru.

Brojne informacije koje ćete dobiti će nesumnjivo biti zanimljive i korisne, ali put od dragocenih saznanja do usvajanja novih načina opažanja sebe, svojih talenata i pogotovu njihove pune primene ne može da se savlada momentalno. Potreban je jedan period prorađivanja, ponavljanja i uvežbavanja. Period između sastanaka koristan je i da se pojedine vežbe isprobaju u realnom životu.

Verujemo da je ovakav kurs dovoljno kratak da ga prođete sa nestrpljenjem i entuzijazmom i dovoljno dugačak da bude okosnica i putokaz za celoživotno unapređivanje sopstvenih potencijala.

Šta ćete naučiti na kursu

Gde leži Vaša snaga i šta Vas koči?

Radićemo na osvetljavanju prethodnih uspeha, jakih strana kao i uočavanju unutrašnjih i spoljašnjih prepreka koje Vas sprečavaju da napredujete u karijeri.

CV i intervju

Vrste, pisanje, propratno pismo, zajedno ćemo unaprediti Vaš CV i naučiti kako se pravi dokument koji će Vas izdvojiti iz mase. Takođe ćemo detaljno obraditi temu intervjua za posao i videti koje su najčešće greške u ovom koraku.

Lična mreža

Šta je razlika između veze i preporuke i kako proširiti svoju mrežu kontakata koje će Vas dovesti do novih ponuda za posao. Konkretni saveti i ideje za širenje mreže poslovnih poznanstava.

Najčešće postavljana pitanja

Da li ću dobiti sertifikat?

Da, na kraju kursa škola izdaje potvrdu o pohađanju kursa "Karijerno savetovanje" koje potencijalnim poslodavcima može da pošalje jasnu poruku da je kandidat usvojio koncept doživotnog usavršavanja.

Koliko polaznika ima u grupi?

Kao i za ostale kurseve, trudimo se da maksimalno smanjimo veličinu grupe. Optimalna veličina grupe za ovaj tip treninga je 4-8 polaznika, da bi se mogla posvetiti puna pažnja svakom učesniku.

Kome je kurs namenjen?

Najviše bi odgovarao ljudima koji već imaju izvesna radna iskustva i nalaze se u nedoumici kojim putem dalje da razvijaju svoju karijeru.

Da li ću zaista doći do boljeg posla ako upišem ovaj kurs?

Tvoje šanse će svakako biti znatno uvećane ako angažovano prođeš ovaj kurs. Potreban je dovoljan stepen motivacije, potrebno je savladati određene vežbe i samostalno raditi na uočenim izazovima.

Da li će okruženje, ili možda moj poslodavac znati da pohađam ovaj kurs?

Škola neće javno saopštavati podatke o polaznicima ukoliko to sami polaznici ne žele. Tokom rada može doći do iznošenja privatnih podataka ili stavova, i oni su u svakom slučaju predmet diskrecije. Trener se obavezuje profesionalnom etikom i pozitivnim propisima iz ove oblasti da čuva privatnost i reputaciju polaznika.

Da li će biti rađeni neki psihološki testovi?

Trening vodi psiholog sa bogatim iskustvom u psihološkom testiranju i njegovoj primeni prilikom zaposlenja i usmeravanja karijere. Polaznici nisu obavezni da se podvrgavaju bilo kakvom testiranju, vrsta vežbi i profilisanja koji bi se izvodili zavisi od spremnosti i saglasnosti samih polaznika da nešto saznaju i otkriju o sebi.

Da li je u pitanju neka vrsta psihoterapije ili koučinga?

Nije, mada koncept uključuje deo istih ciljeva: formiranje i negovanje pozitivne slike o sebi; unapređenje komunikacije sa drugim ljudima; harmonizovanje životnih aktivnosti; razvoj emocionalne inteligencije; stalni rast i lični razvoj. Iskusni psiholog - praktičar u svom repertoaru ima i razne tehnike iz oblasti psihološke pomoći i koučinga i po potrebi ih primenjuje tokom rada.

Da li će mi biti neprijatno da o svojim dilemama i poslovnim izazovima pričam pred drugim ljudima?

Rešavanje problema zahteva određen stepen hrabrosti i sagledavanja unutrašnjih i spoljašnijih teškoća iz novog ugla. Put do spoljašnjeg uspeha je neraskidivo povezan sa unutrašnjim uspehom. Smatramo da grupa ima posebnu i lekovitu moć podrške usled uvida da se i drugi nalaze u sličnim dilemama i brigama tokom radnog veka. U ovakvim grupama često se razmena iskustava i uzajamna podrška polaznika odvija i van grupnih sastanaka. Od značaja svakako može biti i otvorena razmena informacija o situaciji na tržištu rada.

Zar pojam karijernog vođenja i savetovanja nije prvenstveno vezan za mlade ljude koji privode kraju svoje obrazovanje?

Smatramo da to i jeste veliki nedostatak u našem društvu. Programi karijernog savetovanja za mlade su uspostavljeni na nivou škola i fakulteta, a za nezaposlene i teže zapošljive u okviru Nacionalne službe za zapošljavanje. Evropski trend celoživotnog usavršavanja i efikasnog neformalnog obrazovanja neminovno će sve više zahvatati i naše radno okruženje. Razvoj ličnosti, promene zaposlenja i zaokreti u karijeri dešavaju se tokom čitavog radnog veka, a ne samo na njegovom početku. Praktično je na delu imperativ da svaki profesionalac značajan deo energije neprestano odvaja na lično usavršavanje i promišljanje sopstvene karijere.

Sviđa Vam se ideja? Prijavite se na kurs

Ukoliko ste zainteresovani za kurs Karijerno savetovanje, prijavite se za sledeći termin besplatne prezentacije kursa. Popunite kratak upitnik i pozvaćemo Vas na sledeću prezentaciju.